Start. Activiteiten. Jeugd&Jongeren. Diaconie. Organisatie. Onze kerk. Contact. ANBI. ANBI Diaconie.

Diaconie

 |  Kerkdiensten  |  Jaarthema | Fotoalbum |

© Protestantse gemeente Oost-Souburg

Het nieuwe jaar lijkt nog maar net begonnen en toch begint deze maand al weer de Veertigdagentijd en gaan we alweer op weg naar Pasen. Op het moment van schrijven moet de meezingmiddag van 24 januari nog plaats vinden, maar het is vast een geslaagde middag geweest. Dan kijken we nog heel even terug op het uitdelen van de kerstpakketten. Vorig jaar kreeg dit meisje een gehaakte knuffel bij het uitdelen van de kerstpakketten voor de minima. Dit is ze helaas verloren en u weet wat dit betekent voor een kind.

Maar dit jaar kreeg ze een nieuwe, zo’n zelfde knuffel. En u ziet hoe blij ze is.Dit is één van de dingen die gemaakt worden op de handwerkmiddag naast sokken, truien e.d. Breien.


Inloopmiddag

Op 6 februari is het de eerste inloopmiddag van dit nieuwe jaar. Een nieuw jaar, een nieuwe dag met nieuwe kansen, een nieuwe poster in een nieuw jasje, misschien ook met nieuwe mensen erbij! De Ark is rolstoel toegankelijk en de toegang is gratis. U bent van harte welkom.


Avondmaalscollecte

Zondag 25 maart is er weer de gelegenheid om aan het Heilig Avondmaal te gaan. De Avondmaal collecte is bestemd voor SchuldHulpMaatje. Dit collecte doel maakt deel uit van de 40 dagen campagne “Onvoorwaardelijke Liefde” van Kerk in Actie


Steeds meer mensen in Nederland hebben tijdelijk of blijvend schulden. Alleenstaande moeders zijn extra kwetsbaar. Een moeder uit Amsterdam vertelt: ‘Ik heb geen gat in m’n hand, maar moet alles in m’n eentje regelen. Door een fout met de kinderopvangtoeslag raakte ik in de schulden. Ik durfde de post niet meer open te maken. Gelukkig heb ik nu een maatje die mij helpt.’ In 2011 heeft Kerk in Actie samen met andere kerken en christelijke organisaties het project SchuldHulpMaatje opgezet. Binnen dit project worden vrijwilligers tot ‘maatjes’ opgeleid om mensen met schulden te begeleiden en te coachen. Inmiddels zijn er zo’n 1.500 maatjes. Per jaar worden zo’n 6.000 mensen persoonlijk begeleid. De collecteopbrengst wordt onder meer ingezet om nieuwe maatjes te trainen, zodat zij goed voorbereid zijn op hun taak.

Met deze collecte steunt u het diaconale werk van Kerk in Actie zoals SchuldHulpMaatje in Nederland. Van harte aanbevolen!


Zeeuwse vakantieweek

Ook dit jaar is er weer een Zeeuwse vakantieweek in het Roosevelthuis in Doorn, bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking voor wie een vakantie alleen mogelijk is in een aangepaste accommodatie en met assistentie van vrijwilligers.


De week vindt plaats van 26 mei tot en met 2 juni 2018. Vervoer is per bus vanaf enkele opstapplaatsen. De eigen bijdrage is 550 euro per persoon. De vakantie wordt georganiseerd door de Zeeuwse Commissie Rooseveltweek.

Als u belangstelling heeft of vragen kunt u contact opnemen met Johanneke Baljeu tel : 0118-470499. Aanmelden voor 10 maart.

Dan kijken we nog heel even terug op het uitdelen van de kerstpakketten. Vorig jaar kreeg dit meisje een gehaakte knuffel bij het uitdelen van de kerstpakketten voor de minima. Dit is ze helaas verloren en u weet wat dit betekent voor een kind.

Maar deze keer kreeg ze een nieuwe, zo’n zelfde knuffel. En u ziet hoe blij ze is. Dit is één van de dingen die gemaakt worden op de handwerkmiddag naast sokken, truien e.d. breien.


Namens de Diaconie, Robert Jentink