Start. Activiteiten. Jeugd&Jongeren. Diaconie. Organisatie. Onze kerk. Contact. ANBI. ANBI Diaconie.

| Kindernevendienst |  Chreche  | Dreumesdiensten |  New Generation |  Jubilate  |  Praatpaal  |  

© Protestantse gemeente Oost-Souburg

Kindernevendienst

In november hebben we lekker veel kindernevendiensten gehad! We hebben geleerd wie Maarten Luther was en zelf geloofszegels gemaakt. Met de oogstdienst hebben we erg hard geholpen om alle spullen die de mensen mee hadden genomen voor de voedselbank te sorteren. We waren echte “hulpdiakenen” die dag. We hadden zelfs zoveel spullen dat we kratten te weinig hadden. Daarom zijn we ook nog maar even snel bij de jumbo bananendozen wezen halen zodat we toch alles goed konden sorteren. En de week erna hadden we ook weer een fijne kindernevendienst. We hebben het altijd erg fijn met elkaar, een gezellige groep kinderen die elkaar ook steeds beter leren kennen.
Adventstijd

Sinterklaas is al weer in het land en dan gaan we daarna ook al weer snel kijken richting de kerst. Altijd een bijzondere tijd voor kinderen met mooie lichtjes, kerstboom, gezelligheid, cadeautjes en natuurlijk het mooie kerstverhaal van het kleine kindje in de voerderbak.


We hebben elke zondag kindernevendienst in de adventstijd, we kijken dan samen uit naar de kerst. We zullen nog niet alles verklappen maar we hebben dan een heel groot boek in de kerk en we gaan ook dagboekje bijhouden in de weken voor de kerst. We sluiten deze adventstijd natuurlijk weer af met het kinderkerstfeest! Ook dit jaar willen we weer een leuke musical instuderen met de kinderen! Binnenkort komt de uitnodiging daarvoor via Ineke Wijkhuis. We hebben er super veel zin in! Dit jaar heet de musical “hotel Toekan”, nou dat belooft weer wat hoor! De eerste advent is op 3 december. Komen jullie ook?


Op kerstmorgen willen we in de kerkdienst met de kinderen zelf het kerstverhaal gaan naspelen zoals we dat ook al jaren bij de dreumesdiensten doen. Maar daar hebben we wel de hulp van de kinderen bij nodig! Alle mensen in de kerk kunnen er dan van meegenieten.


Helpen?!

Kindernevendienst wordt vaak gezien als “een beetje knutselen, de kinderen bezighouden met een kleurplaat” en verder stelt het niet zoveel voor.

Zoals u ziet stelt het echter heel wat voor. Er wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de invulling van de kindernevendienst en aan de manier waarop kinderen bezig zijn met het geloof.

En het zal u misschien verrassen hoeveel ze daarmee bezig zijn en hoe diep ze daar soms over nadenken!

Samenwerken met kinderen is al bijzonder en samen met kinderen over het geloof nadenken voegt daar nog een extra dimensie aan toe, het levert soms absolute pareltjes op.

Terug naar Jeugd en Jongeren